Domačija Globoko

Danes se trgovina razprostira na 600 kvadratnih metrih z večjimi skladišči. Seveda pa se še vedno ukvarjajo s kmetijstvom. Kmetija jim je v veliko veselje in razbremenitev od težkega dela v trgovini. Zadnjo kravo so prodali leta 2004, in se razširili z rejo slovenskih avtohtonih lipicancev. Danes ima sin Janez Vzrejno hišo Lipicancev Barbana in je ponosen lastnik okoli 30 konj.

Trgovina za vrt, polje dom in domače živali

V trgovini Domačija imamo na zalogi veliko artiklov ki jih potrebujete za kmetijo, vrt in dom. Z veseljem vam svetujemo in pomagamo pri izbiri iskanih artiklov.

Od leta 1991 ko sta trgovino odprla Ivanka in Franc Peternel na skromnih 40 kvadratov se še danes trudimo da vam ustrežemo. Leta 2016 je trgovino prevzel eden izmed sinov Janez z ženo Nino. Drugi sin Franci pa vam nudi strokovno pomoč pri nakupu rezervnih delov in kmetijskih strojev. Danes se trgovina nahaja na dobrih 600 kvadratih, kjer dobite skoraj vse "od šivanke do traktorja". Posebnosti po katerih je znana trgovina je, da že od samega začetka ponujajo živo perutnino. Še danes dvakrat mesecno lahko naročite en dan stare piščance in nekajkrat letno 3-4 tedenske brojlarje.

TOP